Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

80-åring kjøpte e-tron GT i all hemmelighet

Publisert 08.september 2021

Dagfinn Dyrkorn fra Norheimsund rundet 80 år i forrige uke. I bursdagsgave til seg selv kjøpte han en elektrisk e-tron GT – en av Audis raskeste modeller.

-Dette blir spennende, er det første Dagfinn sier når han får se bilen i utleveringsrommet til Møller Bil Minde.

Dagfinn Audi e-tron GT Møller Bil Minde Fotograf Andreas Brøvig (11).jpgDagfinn Audi e-tron GT Møller Bil Minde Fotograf Andreas Brøvig (8).jpgDagfinn Audi e-tron GT Møller Bil Minde Fotograf Andreas Brøvig (4).jpg

Etter å ha kjørt SAAB i 50 år er det Audi som nå gjelder for Dagfinn. Etter han tok førerkortet i 1969 har han eid rundt ti biler fra den svenske bilprodusenten. Den siste beholdes inntil videre da Audien kun skal brukes på fine dager.

-Jeg kom over e-tron GT på internett for en tid tilbake. Den var kjempetøff og jeg tok kontakt med Møller Bil Minde. Jeg snakket med Thomas og han har fulgt meg godt opp fra første stund. Da jeg så bilen vist her på Minde i vinter var jeg solgt. Alle jeg har pratet med her har virkelig vært fantastiske og jeg føler meg som en kjendis i dag med alle bildene som tas, forteller Dagfinn stolt.

Dagfinn Audi e-tron GT Møller Bil Minde Fotograf Andreas Brøvig (9).jpg
Dagfinn Dyrkorn med sin nye Audi e-tron GT. Bak står produkt- og utleveringsekspert Sandro Karanovic (t.v) og selger Thomas Gundersen.

Audis ypperste elbil

Nye Audi e-tron GT er et mesterverk av en bil. Med 800 voltsteknologi lades den lynkjapt med inntil 270 kW. De to elektriske motorene yter totalt 476 hk. Kun 4,1 sekunder tar det fra 0 til 100 km/t. Kraften leveres av et høyvoltsbatteri på 86 kWh netto som er montert under gulvet mellom for- og bakaksel. Opptil 265 kW kan føres tilbake til batteriet ved bremsing. Rekkevidden er på inntil 488 km ved blandet kjøring (WLTP).

Dagfinn utstyrte bilen med alt ekstrautstyret han hadde lyst på som sportsseter, firehjulsstyring, carbid-bremser, LED Matrix-lys og e-tron sport sound. Han endte opp med fargen kemoragrå som han er meget fornøyd med. Nå gleder han seg til å overraske familie og venner som enda ikke vet om kjøpet.

Dagfinn Audi e-tron GT Møller Bil Minde Fotograf Andreas Brøvig (10).jpgDagfinn Audi e-tron GT Møller Bil Minde Fotograf Andreas Brøvig (6).jpgDagfinn Audi e-tron GT Møller Bil Minde Fotograf Andreas Brøvig (7).jpg

-Jeg tror de får sjokk! Jeg måtte fortelle det til en tidligere klassekamerat jeg møtte i går og han sa at jeg skulle være ufornuftig og bruke det jeg har av penger. Jeg etterlater meg ikke én krone når jeg ender i pennalet, forteller han med et glimt i øyet.

Lading av e-tron GT er enkelt

Den nye bilen vil primært bli brukt i Norheimsund med turer til Hardanger og Sotra hvor både familie og venner holder til. Lading er noe den tidligere ingeniøren tror skal gå greit.

-Jeg har fått grundig opplæring av selger Thomas og utleveringsekspert Sandro. Audis ladekort kan benyttes på de aller fleste ladestasjonene og ladenettverket blir bedre for hver dag som går. Likevel skal jeg ikke kjøre mer enn noen tusen kilometer i året, så det kommer til å gå veldig fint. Det er ingenting jeg kvier meg for, forteller han.

Dagfinn Audi e-tron GT Møller Bil Minde Fotograf Andreas Brøvig (2).jpgDagfinn Audi e-tron GT Møller Bil Minde Fotograf Andreas Brøvig (3).jpg

Nå går turen hjem til Norheimsund, og 80-åringen må passe seg litt ekstra.

-e-tron GT er veldig god å kjøre, men også utrolig rask. Jeg har aldri opplevd noe lignende. Førerkortet er noe jeg akter å beholde helt til legen sier stopp, forteller en storfornøyd 80-åring som har blitt Audi-eier for første gang.Dagfinn Audi e-tron GT Møller Bil Minde Fotograf Andreas Brøvig Audi ringer.jpg

Ansatte - salg