Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Møt Geir og hans helt spesielle Audi TT

Publisert 26.september 2019

Geir Soltvedt fra Nesttun i Bergen er en bilentusiast som liker fine biler og ikke minst å bruke de. Nylig kjørte arkitekten sammen med sin kone over 4500 kilometer tur-retur Italia – i en toppløs Audi.

Audi TT-RS og Geir SoltvedtAudi TT-RS og Geir SoltvedtAudi TT-RS og Geir Soltvedt

Hva slags bil kjører du?

Jeg kjører en Audi TT-RS Roadster – kanskje Norges eneste. Den ble kjøpt ny hos Møller Bil Minde i februar 2019. Under panseret skjuler det seg en fantastisk motor med fem sylindre og 400 hestekrefter. Dette er et skikkelig råskinn som gjør 0-100 km/t på under fire sekunder og toppfarten er på hele 280 km/t. Selv om den er et fartsmonster er den også komfortabel når den settes i komfortmodus. Dette er vår niende Audi. Fra før har vi en 2014-modell A3.

Hvorfor kjøpte du den?

Interessen for bil har alltid vært stor og jeg har alltid eid biler som er litt annerledes. Frihetsfølelsen av å kjøre uten tak gjorde at jeg valgte en roadster. Med taket nede får jeg frysninger når den fem sylindrede motoren passerer 4000 omdreininger. Da buldrer det og smeller godt i eksosen. TT-RSen er en bil som skal brukes til ferie og hygge, og jeg har aldri tenkt å selge den. Bilverdenen er i stor forandring og slike modeller blir dessverre faset ut.

Audi TT-RS fra Møller Bil Minde og Geir Soltvedt

Fortell om din beste turopplevelse i den?

Ingenting slår det å reise på ferie i en åpen bil. Annethvert år kjører konen og jeg til Sør-Europa og i år var målet Italia og Gardasjøen. Vi var innom Cortina samt Seefeld og Salzburg i Østerrike. Audien leverte eksepsjonelt både i høy fart på Autobahn og på svingete alpeveier. I år kjørte vi over det legendariske Stelviopasset (2757 m.o.h.) i Nord-Italia og vi gjorde ikke annet enn å smile fra øre til øre. Totalt kjørte vi 4550 km på to uker.

Gardasjøen til venstre og Audi TT-RS i Tyskland til høyre.

Hvordan er det å være kunde hos oss?

Jeg er storfornøyd med all hjelp fra både salgs- og serviceavdelingen. I dag er jeg inne for å skifte til vinterhjul på bilen fordi jeg planlegger å bruke den litt på vinteren. Det gleder jeg meg til!

Audi TT-RS fra Møller Bil Minde og Geir Soltvedt